Jsem poutníkem svého života a své cesty si volím sám. Vše Bohu náleží.

I am a traveller of my life and I choose my ways myself. All belongs to God.

úterý 7. dubna 2015

Tiny Hexies

Skoro celý den přišíváte titěrné hexíčky a ono vůbec není vidět, že by něco přibylo. Jenom podle prázdných papírových šablonek vidíte, že nějaká práce je hotová. Ale nakonec, po několika staletích, bude hotová deka.










































































                                                           Mám ráda změť na rubu.



























12 komentářů:

  1. krásný, krásný!... zepředu i zezadu

    OdpovědětVymazat
  2. To je obrovský kus práce a nádherný :) J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Ještě o něco větší kus je přede mnou, jestli to tedy dotáhnu podle plánu.

      Vymazat
  3. ach! potřebovala bych si to ohmatat live, úplně si to představuju. (mmmchodem přibývá, já to vidím. už to vypadá hotově. jsi borec!!!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, však přijeď ohmatat. Díky za povzbuzení !

      Vymazat
  4. Lenko! Já omdlívám. To je fakt něco. Celé tvoje plátování má šmrnc. Trávila jsem u pc minimálně hodinu a prohlížela do detailu celou tvoji zveřejněnou tvorbu. Ale tady ty hexadíly, ty mě fakt dostaly :) Po chvilce zvažování, zda s tím počkat až na důchod nebo začít s pokáním ihned jsem se rozhodla zkusit na tom pracovat paralelně ... tedy nejspíš až do toho důchodu :))) Láká mě využití všech těch pidi odstřižků. které normálně už spíš házím do kamen. Takže mám teď řadu dotazů. Našla jsem si na netu nějaký postup, ale co tam nebylo jsou praktické zkušenosti. Mohu požádat o radu? Např. šablonu si stříháš nebo se dá koupit? Z čeho? Lépe tvrdý papír? Stačí mi přesah látky (to co zahýbám) cca 1 cm? Je lepší to potom přežehlit? Skladovat se šablonou a vyndat ji až před kompletováním? Psala jsi někde níž o kompletování podle barevných sekcí... to se mi líbí ... z jedné látky je možno více dílků nebo raději co nejvíce rozmanitosti? To jsem se dotazově rozjela co? No nejraději bych se rozjela za tebou a viděla to naživo. Nepořádáš individuální kurzy? :))) Děkuji a moc zdravím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ještě dost přemýšlím, jestli obyčejná šicí nit je to pravé věčné...

      Vymazat
  5. Petro, mám velkou radost !
    Začni raděj hned, ono to trváááá ... šablonku jsem si vystříhla z plastových desek a podle ní do úmoru obkreslovala ty papírové. Z normálního papíru, třeba z obálek použitých a tak. Čtvrtka by byla moc tuhá.Ale viděla jsem už, že na netu jsou šablonky k vytištění, budeš to mít přesnější a mnohem míň práce, já jsem to na začátku neznala.
    Přesah 1 cm úplně stačí, někdy mám sotva 3 mm, když je to úplný zbyteček látky, ale líbí se mi (co to udělá po staletích, nevím, ale asi mě to trápit nebude).
    Nežehlím, to by mě švihlo, resp. žehlím zadkem. Dám je na rovnou židli, na to podsedák a zasednu :-). 60 kilo to jistí. Skladuju jednotlivé hexies se šablonama, sešívám k sobě bez, aby se daly opakovaně použít.
    Ta rozmanitost záleží na tobě, rozhodně nemám každý dílek z jiné látky.
    Nitě mám na patchwork polské, veliká homolka za 40 Kč, asi 1,5 km, vystačí na půl života a drží. Místama sešívám i obyčejnýma, když je chci mít v barvě.

    Určitě můžeš přijet, uspořádám ti kurs, jakej budeš chtít, budu moc ráda. nebo bych se někdy mohla vypravit k vám, ale nemám auto.

    mail : lenkamato@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A není to pokání, je to báječně meditativní činnost.

      Vymazat