Jsem poutníkem svého života a své cesty si volím sám. Vše Bohu náleží.

I am a traveller of my life and I choose my ways myself. All belongs to God.

úterý 30. srpna 2011

Úlovek. The Catch.

Miluju blešáky. To očekávání, zvědavost, přebírání se v potenciálních pokladech ...
Tohle je poslední úlovek, torzo knihy. Moc mě mrzí, že je to jen pár listů, ilustrace jsou překrásné.

A z té dojemné dětskou rukou psané poznámky na začátku mi vstupují slzy do očí ..,


I´m in love with flea-markets. That awaiting, curiosity, looking for potential treasures ...
The last one is here, torso of the book illustrated by my favorite czech painter, Karel Svolinský.

And little note from unknown child makes tears in my eyes ...
( it means :  to Christmass from mummy  )





9 komentářů:

  1. Je to překrásný...gratuluju....mám podobnou knihu, mladší - trhovosvinenská knihovna uklízena a my jsme hned přikvačili "na pomoc" :-) - dva svazky Ptáci a Ryby.

    Pevina

    OdpovědětVymazat
  2. Pevi,tomu rozumím. Taky bych "pomáhala", úplně nezištně :) Tyhle moje zbytky Ptáků jsou bohužel celkově ve špatném stavu, to je vidět na fotkách. Předmluva je výborná, taková obrozenecká.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný.... mám pro ptáky poslední dobou slabost. A tyhle kresby jsou moc hezké. V nových encyklopediích už to není takové poetické. Ale zase je tam fůra zajímavých informací. Včera jsme s Verčou studovali slimáky... zajímalo ji, proč se schoulí, když se jich člověk dotkne :-)

    Věnování od maminky je dojemné, ale já jsem dnes nějak na měkko, Markétka šla poprvé do školky a když mi smutně mávala z okna, bylo mi tak těžko u srdce. Teď už si půjde docela svou cestou.

    OdpovědětVymazat
  4. Maruško, já mám ecyklopedií ptáků asi deset, baví mě to od základní školy, a s těmi informacemi máš pravdu. Když v nich hledám něco konkrétního, stejně pak zabřednu do všech zajímavostí z ptačího života a nemůžu přestat. A mnohem raději mám ilustrované než fotografické.

    Kolik je Markétce ? Já jsem děti ve školce neměla, hrozně se mi nechtělo je tam dávat. Ostatně měli jsme školku doma :)

    OdpovědětVymazat
  5. Markétce teď v létě byly 3 roky, ona je statečná, ale taky se mi nechtělo. Snažím se jim to vynahradit po školce, tak snad to nebude tak zlé. Nechápu, jak jsme mohli přežít jesle! Mamča mi říkala, že to bylo kruté, budit nás za svítání a vyzvedávat nás odpoledne...

    OdpovědětVymazat
  6. To je tak milé najít na bleším trhu takovýhle poklad s dětskou poznámkou. I já mám pro chvíle na bleších trzích nebo ve starožitnictvích velkou slabost a vždycky najdu nějaký poklad ;-).
    Takže lovu zdar!
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  7. Vivi, no právě. Poklad se najde vždycky. A já už jich mám ... :)

    OdpovědětVymazat
  8. Leni...a já je taky vlastním...Svolinského opeřence... a musím se moc ovládat, když kreslím, abych nezneužila jeho stylizace...:)...
    Nebyla jsem na blešáku a v bazaru ani nepamatuju a teď jsem se rozhodla že budu následovat tvůj příklad a vyrazím co nejdříve :)...

    Maruško... taky občas vidím ty veliké očka za oknem školky...mávat musím až Rebečce úplně sejdu z očí :)))... to je potřeba mít doma kolektiv jako má Lenka, aby děti sociálně nestagnovaly :)))

    OdpovědětVymazat
  9. Lucie, a to jsme ještě mívali doma kamarády dětí, v pražském bytě 2+1 ... dneska nechápu, jak jsem to mohla přežít :))

    Tuhle neděli bude o tři vesnice dál garážový prodej, jako bývá v USA, tak jsem zvědavá na sortiment a ceny, třeba bude zase nějaký poklad. Škoda, že nebydlíte poblíž.

    OdpovědětVymazat