Jsem poutníkem svého života a své cesty si volím sám. Vše Bohu náleží.

I am a traveller of my life and I choose my ways myself. All belongs to God.

čtvrtek 7. srpna 2014

Kufřík. A Little Suitcase.

Mám takový malý kufřík. Vypadá jako hračka, ale podle zbytků původní výbavy s kostěnými rukojeťmi si nakonec myslím, že byl určený pro nějaké šití. Ale je tam také zrcátko ...

I have a little suitcase. It looks like a toy, but I think it was meant for some sewing. But there is a little mirror too ...












































































































9 komentářů:

  1. Krasny kufricek a take bude hodne stary ,urcite patril nejake dame .Pomucky vypadaji na slonovinu a ta prvni pomucka s tim okem je na zapinani tech malinkych knoflicku kterych damy kdysi mely celou radu na satech.Mas poklad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jeste jsem zapomela ze ty knofliky byly i na botech takovych tech vysich po strane co nosili driv damy.Ta pomucka se prostrci dirkou zahakne okolo knofliku a pretahne .

      Vymazat
    2. Ello, to je výborná informace, děkuju. Navlíkač knoflíků by mě nenapadl.
      Slonovinu od kosti nepoznám, přiznám se.

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    5. Musim to napsat jeste jednou protoze tam bylo tolik chyb a preklepu ze se to nedalo cist.podivala jsem se na ebay jestli tam neni neco podobneho a zjistila jsem ze je to sada na praci se stuzkou ,tim spicatym se delaji dirky ,do jehly se navlekne stuha a sije a to stim velkym okem ae pouziva na protahovani stuhy velkymy dirkami ale i na zapinani knofliku.Prosim te podivej se jestli tam nekde neni znacka vyrobce tak by se dako zjistit vic.Uz vime ze je to nepromokave hi hi hi.

      Vymazat
    6. Báječně. Výrobce uvedený není, ale pod tou pokličkou se zrcátkem je ještě kousek stužky. A určitě je kufřík z doby Rakousko-Uherska, ne-li starší. Děkuju za pátrání :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Andreo, mám skoro depozitář pokladů. Jak se postěhuju o patro výš, budu je postupně probírat a znovuobjevovat.

      Vymazat